keskiviikko 13. marraskuuta 2013

V niin kuin välityö

 
Hitaampien projektien välissä on kiva tehdä välitöitä, jotka valmistuu joutuisasti. Niin kuin nämä saappaisiin menevät sukat pojalle, joille tuli tarve edellisten jäätyä pieniksi. Vihreä ja musta lanka eivät ihan riittäneet, joten tulikin sitten tällaiset palokärjet. Oranssilla virkkasin myös V-kirjaimet, jottei olisi niin yksinäinen tuo helottaja, tulipahan nimikoituakin samalla kerholaisen sukkaset :)

Näissä sukissa kokeilin myös neulomista neljällä puikolla viiden sijaan, niin kuin jossain suositeltiin. Ihan kivasti se toimi ja ehkä hieman nopsempaa tulikin tehtyä, kun ei tarvinnut koko ajan olla vaihtamassa puikkoa. Jotenkin tuo kolmeen jakaminen tuntuu itsestä silti oudolta, etenkin jos silmukat eivät mene tasan. Taidanpa pidättäytyä vanhassa hyväksi havaitussa!

Malli: omasta päästä, koko 27 (28 silmukkaa)
Lanka: kasvivärjätty Virtain villan 3-säikeinen sekä joku musta kerän loppu
Puikot: 5mm bambuiset sukkapuikot
Itselle uutta: sukka neljällä puikolla viiden sijaan, nimikointi virkkaamalla

Onkos teillä tapana tehdä montaa työtä toistensa lomassa vai teettekö kiltisti yhden aina valmiiksi? Ja miten nimikoitte lasten villavaatteet vai nimikoitteko ollenkaan?

8 kommenttia:

 1. Kuulun jälkimmäiseen kastiin, koska en voi sietää keskeneräisiä töitä... Jos tekeillä on joku ohjeen katsomista vaativa isompi projekti esim. neulepusero, saatan pitää sukkakudinta automatkaneuleena, mutta sen vallattomammaksi en ryhdy. Toisaalta eipä ole UFOja nurkissa eikä tule innostuksissa aloitettua uusia projekteja. :D
  Lasten neuleita en tällä hetkellä nimikoi, mutta oman pojan päiväkotiaikoina käytin niitä ommeltavia nimikointilappuja, silti useammat sukat katosivat... Ja nimikaimoja ei kuitenkaan vielä ole tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun saisikin pidettyä uusin töiden aloittamisen aisoissa! Tällaisia pieniä ja nopeita juttuja tulee tehtyä näköjään herkemmin pienten lasten äitinä, muut projektit valmistuvat siinä sivussa ehkä joskus. Ainakin kaksi työtä pitäis aina olla kesken, just sellainen aivoton ja toisena joku vähän haastavampi :) aktiivisesti mulla on nyt kesken mekko tytölle ja tiskirätti, puikkoja odottavat kirjoneule ja huivi itselle. Ja yksi villatakki itselle kummittelee aina vain taustalla, ehkäpä ensi syksyksi valmiiksi...:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä tuli nopsaa - kiva tehdä välillä paksummillakin puikoilla sukkaa, vaikka oikeastaan hurahdin kyllä ohuisiin sukkalankoihin viime syksynä!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Itse en ole aiemmin nimikoinut villavaatteita, olen vain luottanut siihen, ettei toisilla ole samanmoisia :) nyt vähän isompana osaa lapsikin tunnistaa omansa.

   Poista
 4. No mulla on ainakin vähintään neljä työtä samaan aikaan tekeillä, mutta usein ovat ihan eri juttuja. Nyt on kesken iso virkkuutyö, yksi kutomistyö, yksi maalausprojekti ja valmiiksi leikatut, ompelua odottavat kankaat. Aina ei huvita tehdä samaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hyvä on kyllä olla vahtoehtoja eri tilanteisiin ja fiiliksiin. Mulla vaan tuppaa ne vanhimmat keskeneräiset jäämään ihan paitsioon, pitäisi vaan patistaa itseään tekemään ne kinkkisistä tai ärsyttävistä vaiheista yli. Mutta kun niin kiva on aina aloittaa uus työ!

   Poista