keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pyöräilypipa kahden lapsen taktiikalla


Ompelut ovat jääneet lähes totaalisesti viime aikoina, iltaisin ei jaksa eikä oikein viitsikään saumurilla hurruutella, kun lapset ova nukkumassa. Akuutti tarve pipolle, sellaiselle pojan pyöräilykypärän alle mahtuvalle, antoi idean seuraavanlaiseen ihmiskokeeseen. Jos kerran lapset eivät nuku, niin tehdään sitten yhdessä! Pipasta oli hyvä aloittaa eksperimentit, etenkin kun törmäsin oikein Mallikelpoiseen ohjeeseen.

Alku alkoi lupaavasti - nuorimmainen uimaan kankaaseen ja vanhemmalle kaavapaperia dinosaurusten jäljentämiseen. Molemmat olivat hetken aivan fiiliksissä, miksi en ollut keksinyt tätä aiemmin? Muutamaa sekuntia myöhemmin pienempi oli jo ruttaamassa lautasella kaavapaperia (kätevää muuten, että lapsella on ruokalautasen kokoinen pää!) ja isompi sännännyt keittiön pöydän alle maustekaapista haettu strösselipurkki kaverinaan...Välikohtauksen jälkeen kaava ja kangas olivat nopeasti leikattu ja sitten vaan ompelemaan. Kuopuksella on suuri kiinnostus johtoja ja koneiden polkimia kohtaan, joten hänen kohtalokseen koitui istua sitterissä ompeluaika. Isompi pääsi saumurointituoliin, jossa selät vastatusten poljimme ja ohjasimme nämä muutamat saumat. Ja valmista tuli! Tai no melkein, kääntöaukko on vielä ompelematta kiinni, mutta eihän se sieltä sisäpuolelta näy.

Aikas hyvänkokoinen ja -mallinen tuli, mahtuu varmasti ainakin tämän kesän ja ehkäpä seuraavankin (tein -4cm väljyydellä päänympäryksestä). Korkeutta on sen verran, että voi joko hyvin taittaa reunan tai sitten pitää ruttupipona, jos sellaisesta tykkäilee enemmän. Keltainen tupsuhan tähän kävisi passelisti, muttei olisi sitten kypäräystävällinen enää.

Ihmiskoe onnistui kutakuinkin odotetulla ja toivotulla tavalla, katsotaan milloin jatkoa seuraa!

3 kommenttia:

  1. Minä neulon vähän joka välissä, kun hetken saa istahtaa rauhassa. Minun pojat leikkii jo aika hyvin keskenään ja yhä useammin riittää, että olen katse etäisyydellä kun lapset leikkii :) sitten on päiviä kun syli on vallattu kokoajan, silloin on parempi jättää käsityöt syrjään :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kangasta! :) Itsellä ei ongelmia työavusta, kun niitä ei ole vielä siunaantunut ;D

    VastaaPoista
  3. Ikuisuusongelma. :) Miun ompelukset sujuu illalla poikien nukkuessa. Joskus pätkän kerrallaan päivällä, kun pojilla on omat kankaat/langat "töihinsä".

    VastaaPoista