tiistai 17. kesäkuuta 2014

Silmu(- ja solmu)sukatTulikin tehtyä sitten kuitenkin toiset sukat, kun uudet langat polttelivat pussissa. Käytiin lasten ja vanhempieni kanssa toukokuisella kevätretkellä Sastamalan Herra Hakkaraisen talossa (ihana paikka muuten Mauri Kunnaksen kirjoja lukeneille!) ja samalla kadulla sattui sopivasti olemaan herttainen Käsityöpuoti Silmu & Solmu. No okei, ihan vahingossa ei sinne päädytty, täytyyhän mahdolliset kässäkohteet selvittää etukäteen :) Dropsin langat olivat silloin kaikki alessa ja Fabeleita hypistellessäni mieleen muistui kiva sukkamalli, jonka voisi niistä edullisesti väsätä. Yleensä en näistä pätkävärjätyistä sukkalangoista niin välitä, mutta tässä mallissa värien vaihtuminen tapahtuu vähän piilossa ja päälle muodostuu kiva kuvio yksivärisestä langasta. Leppoisa malli ja nopsasti valmistuivat, kun alkuun sai aina jännittää, minkä värinen raita sieltä seuraavaksi putkahtaakaan! Äkkiseltään näyttävät vaikeampitekoisilta kuin ovatkaan, oikeaa ja nurjaa vain tarvitaan. Vähän isot näistä ehkä tuli, mutta nähtäväksi jää, miten sitten käytössä ja pesussa käyttäytyykään tämä lanka. Ekat sukat siis Fabelista mulla ja ainakin näin neulomistuntuman mukaan sanoisin, että hyvä hinta-laatusuhde on kyllä. Silmussa ja Solmussa olisi ollut vaikka mitä hypisteltävää, mutta näiden lisäksi ostin vain toista sukkalankaa ja pari pitsivetskaria. Kiva kesäpaikka tuo Sastamalan Vammala vaikutti olevan puutaloineen ja järvineen, kurvatkaahan kesälomareissut pikkukaupungin kautta!

Broken seed stitch socks
lanka: Drops Fabel + Fabel Print, värit 100 & 901
puikot: 2,5mm

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän heleät näistä tuli, vaikka tuo monivärinen lanka vaikutti melko tummalta itsessään. Valkoinen tekee ihmeitä!

   Poista
 2. Tosi tosi kivat! Mäkin tykkään yhdistää yksiväristä ja värikästä piiloraitoihin. Ja kappas, kun menin Ravelryyn laittamaan ohjetta jonooni, niin siellähän se jo olikin (vuodesta 2012...). Hyvä kun muistutit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, joko oot laittanut puikoille? Mullakin on vaikka mitä odottamassa suosikeissa, aina vaan tulee jotain ihanampaa/kiireellisempää/tarpeellisempaa etummaiseksi jonoon.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä tuli kyllä kivan pirtsakat, saisivat olla vain hitusen kapoisemmat.

   Poista