tiistai 4. maaliskuuta 2014

Rouva tässä hei!
 
Viime aikojen hiljaiselo blogin puolella on johtunut, oman saamattomuuden lisäksi, siviilisäädyn muutoksesta. Viime viikolla täräytimme naimisiin ja vaikkei isompia kemuja vielä vietettykään, olihan siinä muutama asia mietittävänä. Niin kuin perheen vaatettaminen esimerkiksi :)

Itselleni ostin 60-luvun vintagemekon, jota pienensin sopivammaksi. Joskus olen kuvitellut tekeväni häämekon itselleni, mutta ainakin tässä elämäntilanteessa vanhan muokkaus oli ihan tarpeeksi työläs homma. Vaihdoin niskassa ja kyljessä olleet lyhyet vetoketjut pitkään piiloketjuun (takasaumaan), otin sisään sivusaumoista sekä etumuotolaskoksista, irrotin hihat ja lyhensin olkaa sekä tein uuden rintamuotolaskokset ja lopuksi istutin hihat kaventaen miehustaa samalla. Kivaa mekossa oli erityisesti tuo kaulus ja rusetti, talvella käytännölliset pitkät hihat sekä kauniin kiemurainen, sopivasti hohtava kuosi. Miehelle löytyi siihen sointuva solmio Stockalta, josta musta pukukin hankittiin.

Lapsillemme halusin ja ehdinkin tehdä jotain omatekemää päälle. Pojalle virkkasin liivin näistä ja jämistä sai vielä tytölle tossut. Molempiin ohje löytyi Kat Coldinin Koukkuleikki-kirjasta, jossa on tosi kivoja virkkausmalleja lasten käyttöön. Tytölle virkkasin myös boleron (samaisesta kirjasta sekin) ja ompelin söpön mekkosen, jonka kankaasta poika sai rusetin kaulaansa. Niistä ei ollut kuvia ladattuna tähän hätään, mutta katsotaan, josko saisin koko outfitit esiteltyä tuonnempana.

Hääpäivä oli vallan ihana eikä rouvanakaan ole ollut ollenkaan hassumpaa <3

ps. Neulojien yönä pysyin tiukkana enkä ostanut mitään, wuhuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti